Diensten

Grafisch faciliteren

Organiseer je en heidag, beleidsdag of strategische sessie en zoek je een inspirerende verbeeldende manier voor de invulling van die dag? 

Met Grafisch faciliteren realiseer je de versnelling, versimpeling en verduidelijking bij groepsprocessen en voorkom je ellenlange discussies.

Voor wie is een Grafisch facilitator interessant?
Als je snel een gedeeld beeld wilt van het te vormen beleid!

Wat is grafisch faciliteren?

Grafisch faciliteren is een techniek waarbij een visueel facilitator, ook wel graphic recorder of graphic facilitator genoemd, informatie verzamelt en deze omzet in visuele aantekeningen. Dit gebeurt meestal tijdens vergaderingen, workshops of evenementen waarbij communicatie, samenwerking en creativiteit centraal staan.

Waarom grafisch faciliteren?

Een grafisch facilitator maakt impliciete beelden expliciet door tijdens de sessie essentiële beelden te creëren. Hierdoor ontstaat er betere communicatie, een hogere betrokkenheid, creativiteit en intensere samenwerking van deelnemers. Daarnaast wordt complexe informatie sneller toegankelijker en begrijpelijker gemaakt omdat er bewustwording ontstaat.

Wanneer heb je een grafisch facilitator nodig?

Hoe werkt een grafisch facilitator?

Als een actieve deelnemer aan de bijeenkomst worden de belangrijkste ideeën en punten door onze grafisch facilitators geïdentificeerd en weergegeven in visuele aantekeningen. Onze grafisch facilitators ontwerpen samen met de opdrachtgever sessies voor het verbeteren van communicatie, samenwerking, begrip en creativiteit.

Boek nu een Grafisch facilitator!
Ja, ik ben klaar met eindeloos praten en wil ook naar een concreet en gedragen eindresultaat door het inzetten van een grafisch facilitator. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!