Case

VZI

Hoe geven wij, als VZI, het beroep van de nieuwe generatie Ziekenhuis Instrumentatietechnici een gezicht?

Aanleiding

De Vereniging van Ziekenhuis Instrumentatietechnici behartigen de belangen van een specialistische doelgroep. Door de vergrijzing in de beroepsgroep komt de vereniging voor uitdagingen te staan met als overkoepelende vraag: Hoe geven we het beroep van de nieuwe generatie Ziekenhuis  Instrumentatietechnici een gezicht?

Onze aanpak

Met het bestuur van de VZI is in een traject met verschillende sprint-sessies en deelsessies met leden van de vereniging  de identiteit vastgesteld, het merk ontwikkeld en het verenigingsmodel opnieuw ontworpen. In de tussentijd is er hard gewerkt aan de erkenning van het beroep Medisch Technicus. Daarnaast zijn er op strategisch niveau duidelijke keuzes gemaakt over de opzet en inrichting van de evenementen waardoor er meer focus en relevantie is ontstaan voor de doelgroepen. De door de Sprintgroep geïntroduceerde manier van werken vormt nu de basis voor de strategische sessies van de VZI

Resultaat

Samen met de VZI is ‘the next generation’ VZI gecreeërd en de toekomst veilig gesteld. Inmiddels is het beroep Medisch Technicus niveau 3 erkend, worden de TechTalks van de vereniging goed bezocht, is er een nieuw verenigingsmodel ontworpen en is de vereniging van een volledige nieuwe visuele identiteit voorzien en loopt er op dit moment een campagne voor de promotie van het beroep Medisch Technicus.