Case

Gemeente Enschede

Hoe creëeren we als Gemeente Enschede een merk waar de hele stad achter staat?

Aanleiding

Hoe creëeren we een uniek merk waar de hele stad achter staat? Dat was de vraag waar Gemeente Enschede en Enschede Promotie tegenaan liepen bij het concretiseren van de visie van de stad naar een duidelijke en gedragen positionering van het merk Enschede.

Aanpak

 

Om aan de vraag van Enschede te voldoen heef de Sprintgroep in intensieve samenwerking met Enschede Promotie een merksprint ontwikkeld en ingericht waarin het merk van Enschede letterlijk wordt gemaakt door de mensen uit de stad. 

In de vorm van een pop-up brand bureau bestaande uit alle relevante disciplines van marketing en communicatie van verschillende bureaus uit de stad is in een sprint van drie dagen de hele basis van het merk van Enschede gevormd. 

Aan het einde van elke dag werd door de gecommiteerde deelnemers van het pop-up brand bureau de opbrengst gepresenteerd aan de belangrijkste stakeholders met een geweldig resultaat. De basis is gevormd voor het verhaal, de merkarchitectuur, het beeldmerk, de fotografie tot zelfs een soundlogo voor het merk Enschede.

Door het proces samen met alle stakeholders te doorlopen, ontstond verbinding, duidelijkheid, draagvlak en inspiratie. Dat vormt ook nu nog de basis voor de strategie en het succes van het nieuwe merk.

Resultaat

Met elkaar zijn we tot een krachtig, trots en duidelijk merk gekomen voor Enschede. Het is een merk dat consistent en eenduidig is en door iedereen, van raadsleden tot inwoners, gedragen wordt. Met een unieke lancering als grande finale van het ontwikkeltraject in het Wilminktheater is het merk aan de hele stad gepresenteerd.