Switch to leadership

Sprint Coach basis opleiding

Deze opleiding is geworteld in de filosofie van Sprint Groep om snel, simpel, samen de beste strategie te realiseren waarmee alles op z’n plek valt.

Wat doet een Sprint Coach?

Een Sprint Coach is een getrainde professional die gespecialiseerd is in het begeleiden en faciliteren van sprint sessies en het toepassen van de sprintmethode in een organisatie. Sprints zijn intensieve en creatieve werksessies met een specifiek doel, gericht op het genereren van snelle en resultaatgerichte oplossingen voor (complexe) uitdagingen.

Wat leer je?

Na het voltooien van de Sprint coach basisopleiding, zul je bekwaam zijn in het toepassen van de Sprint methodiek om zowel eenvoudige als simpele vraagstukken aan te pakken en de juiste koers te bepalen binnen je team en/of organisatie.

De rol van Sprint coach houdt in dat je leert denken en werken als een designer, waarbij visual thinking en design thinking het fundament vormen. Deze basis vaardigheden stellen je in staat om zelfstandig een Sprint sessie te ontwikkelen en uit te voeren, met het eindresultaat als het belangrijkste focuspunt. 

Daarnaast ben je in staat om de mindset en het gedrag van de deelnemers te herkennen en hierop in te spelen voor een succesvol verloop.

Wat is de Sprint methodiek?

De sprint methodiek is een ontwerpgerichte manier van werken, waarbij we het verhaal van de organisatie als uitgangspunt nemen om gerichte (beleids)thema’s om te zetten naar concrete actieplannen en resultaten.

In onze aanpak maken we gebruik van consultancy, coaching, strategische visualisaties, training en creatie.

Met de methodiek implementeren we een governance model dat toepasbaar is op elk niveau binnen de organisatie; directie, management, team en medewerker.

We realiseren een proceslijn bestaande uit korte en/of lange termijn programma’s, die concrete resultaten opleveren en een zelflerende ontwikkelorganisatie opbouwt.

Het leidt tot een cultuur van bewustwording, een duidelijke richting en sterk leiderschap.

Onze unieke Sprint methodiek stelt teams in staat om op een flexibele en effectieve manier oplossingen te creëren die voldoen aan de behoeften van (interne) klanten, de markt of de omgeving van de organisatie.

Voor wie is de Sprint Coach opleiding?

De Basisopleiding Sprint Coach is ideaal voor professionals die hun strategische visie met succes in de praktijk willen brengen, teams en organisaties naar een hoger niveau willen tillen en een cultuur van eigenaarschap en talentontwikkeling willen bevorderen.

Personen die succesvol een training bij Sprintgroep hebben voltooid.

Wat zeggen onze deelnemers?

Het programma

De opleiding Sprint Coach bestaat uit 6 thema’s. Daar middel van deze thema’s ontwikkel jij je in enkele dagdelen tot een echte Sprint Coach!

SP1

Introductie en Visuele kracht

Schermafbeelding 2024-03-15 112125

Verdieping Visuele kracht De Sprint methodiek

SP3

Opzet van de Sprint sessie

SP4

Organiseer je Sprint Sessie

SP5

Start je startplaat

SP2

Groepsdynamiek, gedrag en leiderschap

SP7

Zelf uitvoeren Sprint sessie

SP8

Intervisie en Reflectie