Training

Krijg grip op: Constructieve Dialogen

Wil je klagen, roddelen, manipuleren of saboteren ombuigen naar een effectieve manier van communiceren?

In deze dagtraining leer je, met behulp van de drama en winnaarsdriehoek, hoe je emoties kunt reguleren, conflicten kunt oplossen en anderen beter kunt laten communiceren. Je ervaart dat het mogelijk is om een gesprek (emotioneel) te sturen waardoor echte communicatie tot stand komt en een betere samenwerking ontstaat.

€397,-

  (excl. BTW)

Eerstvolgende datum: 17 september 2024 (Klik hier voor meer data)

Waar krijg je grip op?

Met "Grip op: Constructieve Dialogen" krijg jij de inzichten en instrumenten om:

Het herkennen en reguleren van emoties: Het beheersen van reacties in uitdagende situaties.

Effectieve conflictresolutie: Vaardigheden om conflicten begripvol en constructief aan te pakken.

Duidelijke en doelgerichte communicatie: Wat leidt tot betere samenwerking en minder misverstanden.

Bewustzijn van gedrag en impact: Inzicht in welke persoonlijke acties de dynamiek beïnvloeden.

Omzetten van drama naar winnaarsdriehoek: Inzicht en tools voor het herkennen en werken met beide driehoeken.

Het bouwen van sterke teams: Vaardigheden om de flexibiliteit, het lerend vermogen en de samenwerking te vergroten binnen teams.

Voor wie is deze training?

Deze training is uitermate geschikt voor ZZP-ers, (team)leiders, managers, communicatieprofessionals en HR-professionals die in hun organisatie streven naar empatisch leiderschap.

Training kantelen van communicatie

Dit is wat je leert in één dag

Op onze locatie in Enschede leren wij jou in één dag de kunst van constructieve dialogen met behulp van de drama- en winnaarsdriehoek. Je doorloopt het onderstaande programma:

 Blok 1

 • Kennismaking en introductie
 • Speedcollege communicatie en het brein
 • Herkennen van belemmerende communicatiepatronen
 • Werkvorm Canvas Het verhaal
 • Werken met de Drama driehoek

Blok 2

 • Emotieregulatie
 • Werkvorm Canvas Feiten en Spiegels
 • Empathie ontwikkelen
 • Werkvorm Canvas Alles in Beeld
 • Effectieve communicatievaardigheden

Blok 3

 • Het sturen van gesprekken
 • Werken met de Winnaarsdriehoek
 • Conflictoplossing
 • Werkvorm Canvas Oordeel en Besluit
 • Afsluitende discussie en evaluatie

Extra

Dit is ons cadeau aan jou

Handout: Een handout met de theorie en oefeningen om het geleerde tijdens de training verder in de praktijk te brengen. Hiermee kun jij ieder moment terugblikken op de theorie om deze toe te passen wanneer nodig. Je kan dus direct aan de slag met alles wat je geleerd hebt.

De kaartenset (tafelset) met de Drama -en Winnaarsdriehoek en de bijbehorende rollen, de 5 gouden regels in effectief communiceren. 

Certificaat: Een certificaat van deelname aan de training “Constructieve dialogen”.

Ervaringen van deelnemers

“De training heeft mij de tools gegeven om authentiek en vooral eerlijk te communiceren met anderen. Door het toepassen van de drama en winnaarsdriehoek ben ik in staat om patronen in de communicatie te herkennen en te doorbreken.”

“Ik zag emoties vaak als een obstakel in communicatie. Ik heb geleerd hoe ik mijn emoties kan herkennen, begrijpen en inzetten als een sterkte in gesprekken. Een ware eye-opener!”

“De praktische oefeningen en de focus op zelfreflectie boden me inzichten die verder gaan dan alleen werkgerelateerde interacties; Ik heb geleerd hoe ik constructieve gesprekken kan initiëren die leiden tot oplossingen en samenwerking, in plaats van conflict.”

“Ik kan de training enorm aanbevelen. Het was niet zomaar een theoretische uiteenzetting over communicatie; het was een praktische ervaring die mij de tools gaf om direct verbeteringen aan te brengen in hoe ik communiceer.”

Ben je klaar met drama?
Krijg grip op emoties en stap in de winnaarsdriehoek!

De trainer: Josien ter Doest

Josien zet al haar kennis en talent in om mensen, teams en organisaties te ondersteunen die een verbetering willen op het gebied van communicatie en samenwerken.

Met haar achtergrond als fysiotherapeut en verschillende opleidingen op het gebied van neurofysiologie, interpersoonlijke neurobiologie en bewustzijnsontwikkeling, maakt Josien mensen bewust van de kracht van ons emotionele brein.

Ze laat mensen ervaren hoe emoties je gedrag bepalen en hoe je daar leiderschap op krijgt. Wanneer je (emotioneel) leiderschap ontwikkelt, realiseer je een gezonde relatie met jezelf en de mensen om je heen, omdat je vanuit een andere basis en mindset relateert.

Josien is onderdeel van het team van Sprint Groep waar ze zich met name richt op het realiseren van de strategische koers door teamontwikkeling,  leiderschapstrainingen en Switch to Leadership programma’s.

Aanmelden

Schrijf je hier in voor de training Grip op Constructieve Dialogen!

Nieuwsbrief
Akkoord?
Marketing door

Grip op Constructieve Dialogen

Overzicht data:

Selecteer de datum van je voorkeur op het inschrijfformulier!

Incompany

Wil jij deze training graag incompany volgen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op om de opties te bespreken.

Praktische zaken

Locatie: De training vindt plaats in Enschede op het Ariënsplein 1. 

Investering: Deelname aan de training kost €397,- excl. BTW. 

Inbegrepen: We zorgen voor een luxe lunch, snacks, koffie en thee tussendoor. Tijdens de training ontvang je het werkboek en de kaartenset “Grip op emoties – de dramadriehoek”.

Voorwaarden: Er zijn minimaal 6 deelnemers nodig om de training door te laten gaan, met een maximum van 8 deelnemers. Ben je om welke reden dan ook verhinderd? Binnen 14 kalenderdagen na aanmelding kun je kosteloos annuleren. Daarna ben je bij inschrijving  gehouden aan betaling, ook als je niet kunt komen of bij ziekte. Je kunt je wel altijd laten vervangen door iemand anders.